Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΗ


Την ξενιτειά την ορφανιά, την πίκρα την αγάπη, τα τέσσερα τα ζύγισαν βαρύτερα είναι τα ξένα.


Η μοίρα των Αρκάδων από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν  να μεταναστεύουν. Δυσκολεύονταν να επιβιώσουν στον τόπο τους και έφευγαν μακριά στα ξένα. Πολλοί έριξαν « μαύρη πέτρα» για το χωριό τους. Όχι όμως και ο δικός μας Χρόνης Πολυχρονόπουλος ο γιός του Σειρήνη.
Τον βαραίνει στο στήθος και στην ψυχή η νοσταλγία της επανόδου του στο χωριό.


Οι μνήμες και η αγάπη που είχε για τους ανθρώπους του χωριού του, την εκκλησία , την πλατεία, τα σπίτια , τις βρύσες , τα δέντρα την φύση και για αυτόν τον έναστρο ουρανό του χωριού του ακόμη του θέρμαινε την καρδιά και τον έφερε και σήμερα κοντά μας. Ήρθε μαζί μας με τριάντα πέντε Σουηδούς τουρίστες. Αυτός να χαρεί το χωριό του και να προσκυνήσει τους τάφους των γονιών του και οι Σεβαστοί ξένοι, να χαρούν την ομορφιά του τόπου μας και της Αρκαδίας μας.


Αυτή την επίσκεψη την κάνει χρόνια στο χωριό μας κι  ανέμισαν μαντήλια και τα δάκρυα πάντα κυλούν από τα μάτια του από συγκίνηση.


Με περισσή συγκίνηση και αγάπη τον καλωσορίσαμε στο χωριό μας και παρακαθίσαμε πολλοί πατριώτες( Όλο το χωριό ήταν καλεσμένο) στο γεύμα που παρέθεσε.


Στο γεύμα ήταν και ο Γιάννης Φουρνόδαυλος της Ξανθής που διακρίνεται για την ιδιαίτερη αγάπη του για το χωριό μας και τους χωριανούς. Φέτος μας ξάφνιασε  και ήρθε από την Αμερική παρ΄όλον ότι δεν είχε πρόγραμμα να έρθει. Δεν άντεξε να μην έρθει…..


                                   Φίλε και πατριώτη  Χρόνη,


Ευχαριστούμε πολύ που δεν ξεχνάς το χωριό μας και εμάς τους λίγους εναπομείναντες Μυγδαλιώτες (Γλανιτσιώτες) . Να είσαι πάντα καλά!


B GIRAKAS 10.9.2016

1 σχόλιο:

  1. Για την μοναδική και σπουδαία τουριστική ατραξιόν στο χωριό μας έπρεπε να υπάρχουν πολλά και επαινετικά σχόλια.
    Ο Χρόνης, καλή του ώρα, έχει καθιερώσει από χρόνια το προσκύνημα στο χωριό συνοδευόμενος από εκλεκτούς φίλους του.
    Τιμημένε πατριώτη, σε ευχαριστώ και σε ζηλεύω γιατί στην πράξη διδάσκεις φιλοπατρία. Συνέχισε να δροσίζεις το χωριό μέσα στην κράνη του και την ξεραϊλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή