Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΟΥ




Ανοικτή επιστολή:  Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

                                   Στον Δήμο Γορτυνίας και στους πολίτες του.



Έχω απελπιστεί από τους χειρισμούς , την αδιαφορία των υπευθύνων του Δήμου που δεν κατάφεραν  για πολλά χρόνια να παρέχουν  στο χωριό μου καθαρό νερό κατά τους χειμερινούς μήνες.  Για του λόγου το αληθές  δες τε την θολότητα του νερού εμπλουτισμένου με συντηρητικά: χώμα, κοπριές ζώων, περιττώματα και ακαθαρσίες διάφορες.  



Αφού όπως φαίνεται κάθε φορά πού βρέχει βρόχινα νερά εισέρχονται στον υδροφόρο ορίζοντα και επέρχεται η θολότητα.





Το χωριό μου Μυγδαλιά (Γλανιτσιά) Γορτυνίας φιλοξένησε στην έδρα του τους κ.κ. Δημάρχους του Δήμου Κλείτορος με τα φιλόξενα αισθήματα των κατοίκων του που τους διακρίνει.

Οι πρώην Δήμαρχοι και ο σημερινός μας έταξαν με ανταμοιβή της ψήφου μας να μας  παρέχουν νερό καθαρό να πίνουμε και να καθαριζόμαστε. 
Όταν απευθυνόμαστε για την λύση του χρονίζοντος προβλήματος μας έλεγαν. Το πρόβλημα είναι γνωστό θα το τακτοποιήσουμε. Ποτέ όμως δεν έσκυψαν πάνω σε αυτό το καυτό πρόβλημα του χωριού.
Καλοπληρωμένοι από το κράτος έπαιρναν εμφιαλωμένο νερό τον χειμώνα  και έπιναν αφήνοντας το πρόβλημα να διαιωνίζεται.
Ένας Δήμαρχος έκανε μεγαλόπνοα σχέδια με συνεργάτες φυσικά να φέρει νερό από την πηγή του Λάδωνα, Τον Κουρπό, έξι χιλιόμετρα περίπου μακριά με τεράστια ανάβαση και εκατομμύρια έξοδα.  Έγιναν  Αντλιοστάσιο, δυο τεράστιες δεξαμενές που χρειάζονται σωληνώσεις χιλιομέτρων μέσα σε κακοτράχαλα βουνά και χαράδρες . Έγιναν εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και  θα έπρεπε να δουλεύουν τρείς ή τέσσερες αντλίες σε διαφορετικά σημεία για να φθάσει το νερό στην τελική δεξαμενή διανομής νερού στο χωριό μου.
Τα ημιτελή και ασύμφορα έργα παραμένουν να θυμίζουν  « ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ»
Να έρθω όμως και στην σημερινή Δημοτική αρχή. Κάθε χρόνο ο κος Δήμαρχος έρχεται στην έδρα του Δήμου Κλείτορος  δηλαδή στο χωριό μου να ενημερωθεί και να επιλύσει προβλήματα των χωριών του Τέως Δήμου Κλείτορος.
Πέντε χρόνια του τίθεται από τον τοπικό πρόεδρο της Κοινότητα το θέμα Θολότητα του νερού και για 5 χρόνια τώρα εξετάζει το αίτημα.
Στις εκλογές της δεύτερης τετραετίας που ήρθε στο χωριό για ψήφους του υπενθύμισα το πρόβλημα και ζήτησα  να πάρει νερό από μόνιμη πηγή να πίνουμε νερό τους χειμερινούς μήνες, που το χρησιμοποιεί διπλανό χωριό για να ποτίζει τα χωράφια του. 
Καταλαβαίνεις ήταν η απάντηση δεν μπορώ να έρθω κόντρα.
Δεν ξέρω πόσοι ευθύνονται θολή η κατάσταση σαν το θολό νερό. Κανένας δεν έδωσε λύση μέχρι τώρα.
Εγώ κάνω έκλυση  όποιος μπορεί να βοηθήσει να συνεργασθούν υπηρεσίες του Δήμου και η Περιφέρεια   και   χωρίς χρονοτριβή να επιλυθεί  αυτό το σοβαρό πρόβλημα.
Είναι Ντροπή φίλοι που έχετε την ευθύνη να ξεριζώνεται ένα χωριό.
Σκέφθηκα φίλοι μου να διεκπεραιώσω αυτή την αναφορά μου μέσα από το  Φ/Β και μην μου ειπείτε πως δεν είναι σοβαρό μέσον. Η αναφορά μου ξεκινάει από τους ανθρώπους των χωριών μας πρώτα οι υπεύθυνοι ξέρουν το πρόβλημα και έπρεπε να είχαν  βρει  λύση.
Θα καταλαβαίνεται πως το πρόβλημά μας  είναι πολύ σοβαρό για τους ανήμπορους, τους άρρωστους τους ηλικιωμένους να κουβαλάνε σήμερα νερό ζαλιά από μακριά.
Τώρα δεν υπάρχουν και γαϊδούρια να βοηθήσουν και να υπήρχαν θα είχαν ψοφήσει από την δίψα.
Με την επικρατούσα κατάσταση τέλος το πιόσιμο , το μαγείρεμα , το μπάνιο, το πλύσιμο των ρούχων ……
Ρε! Που φτάσαμε πριν από το 1950!!!!
Κύριε Δήμαρχε τι γίνεται; Θα έρθεις με τους οικονομοτεχνικούς συμβούλους να μας συμπαρασταθείς. Θα στείλεις κανένα βυτίο με νερό!! Θα κάνεις σύμβαση με κανέναν ξενώνα  κοντινού χωριού να πάμε να κάνουμε μπάνιο!!
Κύριε Δήμαρχε ! Δεν φτάνουν όλα τα κακά της μοίρας μας , μας έρχονται και υπέρογκοι λογαριασμοί για την πληρωμή της ύδρευσης.
Πιστεύω να διαβάσει κάποιος Εισαγγελέας για το άοσμο άχρωμο και άγευστο νερό του χωριού μου…..
Σαν πολίτης αυτού του Δήμου θα ήθελα κάποια απάντηση….

Φίλοι μου σας χαιρετώ και σας εύχομαι καλή χρονιά και περιμένω τα σχόλια σας ίσως βοηθήσουν !!

                         Μυγδαλιά 13.1.2017

                   Βαγγέλης Κ. Χριστόπουλος


1 σχόλιο:

  1. Ειχα βαλει περυσι δυο μπουκαλια ενα καθαρο σφραγισμενο του εμποριου κι ενα απο τη βρυση του σπιτιου μου κοκκινο στο ιντερνετ..κανεις δεν ανταποκριθηκε ουτε για διαλογο..κανεις απ τις αρχες τους συλλογους τις τοπικες αρχες το δημο την περιφερεια δε θα το λαβει υποψη..απλα πρεπει να το παμε στο χημειο και την απαντηση στον εισαγγελεα..γιατι το νερο εκτος των αλλων το πληρωνουμε..και πανω μας εκατο πηγες χανονται στα ποταμια η στα χωραφια για αρδευση..ενω ο δημαρχος ηθελε να μας φερει προεκλογικα απο το βαθος της κοιλαδας του λαδωνα ελεγε στα 800μ μετρα υψομετρο...το χειροτερο ομως ειναι η αδιαφορια των Μυγδαλιωτων για την υγεια τους...λυπαμαι που το χωριο μας γινεται Λαστα απ την ερημωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή