Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΧΑΘΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΛΑΔΩΝΑ


Μετά λύπης μου διάβασα πως ένα κομμάτι δρόμου 750 μέτρων περίπου προς το ιστορικό ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΚΥΡΑΣ Στον  Λάδωνα ποταμό δεν πρόκειται να ασφαλτοστρωθεί. Με αυτό το ασφαλτοστρωμένο κομμάτι θα γινόταν η σύνδεση της Λίμνης του Λάδωνα, του  ορεινού όγκου της Γορτυνίας με τον Νομό Αχαΐας. 



Γιατί λέει η ΔΕΗ αρνείται να καταβάλει το ποσό των 250.000 ευρώ που είχε εγκρίνει εδώ και 4 χρόνια για την ασφαλτόστρωση του δρόμου.
Απένταξε το έργο η ΔΕΗ γιατί πέρασαν 4 χρόνια και ο Δήμος και η Περιφέρεια δεν έκαναν τις δέουσες ενέργειες να απορροφηθούν τα χρήματα.
Η Ντροπή συνεχίζεται μέχρι σήμερα!!  Ακούστε!
Η ΔΕΗ  πήρε τα χτήματα του κάμπου του χωριού μου το 1953 και έγινε η Λίμνη του Λάδωνα, με ελάχιστο τίμημα, με πίεση με φοβέρες και με εκβιασμούς, να συρθούν οι κάτοικοι στα ξερονήσια ως κομμουνιστές, έτσι για να μην αντιδράσουν.
Τους εγκατέλειψε το επίσημο κράτος στην γύμνια και στην φτώχεια τους χωρίς δρόμους χωρίς γεφύρι αφού το ιστορικό γεφύρι της Κυράς καλύφθηκε με τα νερά. Από το 1955 μέχρι το 2002 με μια μαούνα πέρναγαν άνθρωποι και ζώα  στην απέναντι πλευρά της λίμνης στα χωράφια τους για να τα καλλιεργήσουν. Το 2002 έκαναν μια γέφυρα όταν το χωριό διαλύθηκε ο κόσμος είχε ξεσπιτωθεί και είχε φύγει. Τι ήτανε να γίνει και αυτός ο δρόμος άσφαλτος μπροστά στις δεκάδες χιλιάδες ασφαλτοστρώσεις δρόμων.
Αφήσανε εδώ τους δρόμους χωματόδρομους όταν παντού έγιναν υποδομές και ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι. Τελευταία  έγινε ασφαλτόστρωση  παρέμεινε όμως αυτό το κομμάτι του δρόμου. 
Κάποιοι καρεκλοκένταυροι απέρριψαν την χρηματοδότηση με το πιο πάνω σκεπτικό πως δεν απορροφήθηκαν τα χρήματα έγκαιρα . Σε όλους τους κύριους που έχουν την ευθύνη έχω να τους πω πως:

Δεν έζησαν την πίκρα του αγρότη, του Γλανιτσιώτη, του ανθρώπου που υπέφερε, που πείνασε και που πρόσφερε τον κάμπο του να γίνει η λίμνη. Με τα νερά της να ανθοβολούν οι κάμποι της Ηλείας και να φωτοβολεί με το ηλεκτρικό ρεύμα ολόκληρη η Πελοπόννησος.

Πρέπει να μεριμνήσουν να καταλάβουν τους εναπομείναντας εκεί ανθρώπους και έστω και τώρα να διορθώσουν τα σφάλματά τους και το μικρό αυτό κομμάτι να ασφαλτοστρωθεί έγκαιρα.  

Βαγγέλης Κ Χριστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου