Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ KΛΕΦΤΗΣ


Πιάστε τον, πιάστε τον ακούστηκε μια λαχανιασμένη φωνή. Δυό άντρες έτρεχαν,  μπροστά ο θύτης και πίσω το θύμα και πιο πίσω δυο τρείς παρατρεχάμενοι.

Ο πρώτος που ήταν και ο κλέφτης , μαυριδερός, ψηλός , γεροδεμένος, παιδαρέλι  25-28  χρόνων έτρεχε ανάμεσα από αυτοκίνητα και κοσμοσυρροή στην οδό Ερμού σπρώχνοντας και παραπατώντας για να αποφύγει την σύλληψη.


Συνηθισμένο φαινόμενο στο Μοναστηράκι και τις γειτονιές της Αθήνας, το κλέψιμο πορτοφολιών, το κυνηγητό, οι κατάρες των θυμάτων , τα κλάματα , τα γογγυτά  και τα παράπονα…
Η εκφωνήτρια του μετρό με την μελωδική της φωνή προετοιμάζει τον κόσμο. «Προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα εντός και εκτός του συρμού» . Και εκεί που τα προσέχεις πορτοφόλια τηλέφωνα κάρτες έγγραφα,  τα προσέχουν και οι επίδοξοι κλέφτες με τα άγια και θεϊκά πρόσωπα, κρυστάλλινα  σαν το νερό της πηγής, με ψυχή γαληνεμένη και καθάρια, μέχρι να αρπάξουν το πορτοφόλι .
Κάτι τέτοιο έγινε στο Μοναστηράκι. Ο κλέφτης είχε παραδώσει το κλοπιμαίο σε άλλον της συμμορίας και ο άλλος σε άλλον και όταν συνελήφθη έδωσε την απάντηση! « Δεν έχω εγκώ  φίλος το έχει».
Τα μάτια του θύματος αγρίεψαν και η φωνή του έγινε τραχιά και απειλητική. « Μην τολμήσεις και κουνηθείς από χάμω αλλοίμονο σου του είπε…  μέχρι που να έρθει η Αστυνομία.
Δεν ξέρω αν τον είχε περιποιηθεί πιο πριν πάντως  ήταν συγκρατημένος και δεν τον προπηλάκιζε όπως έκαναν θυμωμένοι πολίτες.
Ο κλέφτης φαρδύς, πλατύς ξάπλα σε κάποιο οικόπεδο φρουρούμενος με σκονισμένα τα ρούχα και το κεφάλι του περίμενε, νωχελικά και τεμπέλικα μέχρι που ήρθε η παρέα του να τον ελευθερώσει.  
Οργανωμένα πράγματα τι το περάστε…..
Τα πράγματα αγρίεψαν είδα πραγματικές σκηνές γουέστ . Μα και το Θύμα ευτυχώς είχε καλέσει επίκουρους φίλους και επικράτησαν σε αυτή την δοκιμασία. Ήρθε μέσα στον συνωστισμό και η Αστυνομία , έλυσε τα δεμένα χέρια του κλέφτη και πέρασε τις δικές της χειροπέδες και πάει. Για πόσο θα μείνει άνεργος ο κλέφτης δεν ξέρω….. Ήταν τόσο ατάραχος…..
Σε μια γωνιά, ένοιωθα ένα φοβερό βάρος να  πλακώνει την ψυχή μου βλέποντας τον αντιπαθητικό μελαμψό νέο που έγγραψε τους νόμους και την φιλοξενία της χώρας μας στα υποδήματά του. Σκεφτόμουν όλο το απόγευμα μια Αθήνα και μια  χώρα απροστάτευτη κυκλωμένη από κακοποιά στοιχεία που δεινοπαθεί και βασανίζεται!!

  B GIRAKAS   4.1.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου